Ik leer leren training en Mindset training

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ik leer leren training

Ieder kind kan leren! Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe onderscheid je hoofd- en bijzaken? Hoe zorg je dat je langere tijd geconcentreerd blijft? En hoe blijf je gemotiveerd? Onder andere hiervoor is de training ‘Ik leer leren’ ontwikkeld.

De training ‘Ik leer leren’ is een speciaal ontwikkeld programma dat bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur en geeft jongeren slimme handvatten om makkelijker en efficiënter te leren.

Les 1: Je ontdekt je eigen manier van leren.

Les 2: Je leert omgaan met faalangst en motivatie.

Les 3: Je leert plannen en organiseren.

Les 4: Je leert omgaan met concentratie.

Les 5: Je leert op een slimme manier je hersenen gebruiken.

De onderwerpen die aan bod komen in het “Ik leer leren” werkboek worden tijdens de training vertaald in oefeningen. Met behulp van speloefeningen, testjes, doe-activiteiten en onderzoeken help ik je kind inzicht en bewustzijn te laten krijgen over zijn eigen leerstrategie en leermanier. Daarmee is deze training uniek in zijn soort.

De ‘Ik leer leren’ training is geschikt voor:

 • Leerlingen van groep 7/8 van de basisschool, zodat zij vol vertrouwen en met kennis van belangrijke vaardigheden naar de brugklas gaan.
 • Brugklassers die direct goed van start willen gaan, behoefte hebben aan praktische tips, willen ontdekken wat hun leerstijl is en leren welke leerstrategie ze wanneer toe kunnen passen.
 • Jongeren in het voortgezet onderwijs die al gevorderd zijn, maar behoefte hebben aan een steuntje in de rug of toch vastlopen door bijvoorbeeld gebrek aan motivatie of concentratie, zich de stof niet eigen kunnen maken . De training kan dan net dat duwtje in de goede richting zijn om het leerproces weer op de rails te krijgen.

Individuele training; circa +/-8 begeleidingssessies van 50 minuten ( + extra kosten: werkboek €32,50)

De training is ook als groepstraining te volgen. U moet dan zelf een groepje kunnen samenstellen van mininaal 2 en maximaal 4 kinderen. De groepstraining is 5 lessen van 1,5 uur en kost €225,- (incl werkboek t.w.v €32,50) p.p.

Geef je nu op, via dit formulier . VOL is VOL

Contact opnemen (vermeld uw telefoonnum a.u.b.)


De Brainjumps Growie mindset-training voor kids!

Verander je mindset en durf te groeien…….. Neem een brain- jump in je ontwikkeling.

Mindset is de manier waarop kinderen ( en volwassenen) denken over hun talenten, kwaliteiten en intelligentie.

 • Is uw kind ongemotiveerd voor school of leren?
 • Laat uw kind op school niet zien wat er in zit?
 • Heeft uw kind weinig zin om nieuwe dingen te ondernemen?
 • Heeft uw kind moeite met uitdagingen, gaat hij of zij die het liefst uit de weg?
 • Is uw kind onzeker of zelfs wat faalangstig.
 • Geeft uw kind snel op bij tegenslagen, bij fouten of bij behaalde onvoldoendes?
 • Voelt uw kind zich snel dom als hij of zij even iets meer moeite moet doen om iets te leren of te begrijpen?
 • Kan uw kind slecht tegen kritiek? Of wil hij/zij altijd de beste zijn?

Dan heeft uw kind wellicht last van een vaste mindset. Een vaste mindset belemmert de ontwikkeling! Een groeimindset zorgt juist voor motivatie, doorzettingsvermogen en passie om iets te willen leren.

Misschien is de Brainjumps Growie mindset- training dan iets voor uw kind.

In deze speciale training gaan we aan de slag met de mindset. De training bestaat uit +/- 8 mindset lessen van 50 minuten. De training is geschikt voor basisschoolleerlingen vanaf van 8 jaar t/m 12 jaar.

Stap voor stap maakt het kind kennis met de mindsettheorie van Carol Dweck. Via de verhalen van Fixie en Growie leert hij of zij wat het verschil is tussen een vaste mindset en een groeimindset. Hierbij komen alle relevante thema’s aan bod, zoals de wijze waarop je denkt over je intelligentie en kwaliteiten, je comfortzone, het aangaan van uitdagingen, het leren van fouten en falen, doorzettingsvermogen en meer.

Door middel van afwisselende en creatieve opdrachten leert het kind hoe hij of zij kan leren denken zoals Growie en hoe hij of zij dit kan inzetten bij het werken aan zijn of haar eigen doelen. Belangrijke dingen die ervoor zorgen of je nu wel of niet iets moeilijks durft te doen.

Opbouw van de training:

- Aanmelding (kan telefonisch of per mail)

- Intakegesprek

- +/- 8 mindset trainingen van 50 min (individuele training )


Contact opnemen (vermeld uw telefoonnum a.u.b)