‘Zeker in Balans’

Faalangst reductie en sterker staan training.

Een beetje spanning is gezond, dat helpt je kind een goede prestatie te leveren. Maar als de stress zo hoog oploopt dat je kind er fysieke klachten van krijgt (buik of hoofdpijn, zweten, etc.) of zelfs af en toe een black-out, dan moet je ingrijpen.

De Zeker in Balans training is een effectieve training om, vanuit kracht en rust in jezelf, sterk in het leven te staan. De training is niet alleen geschikt voor kinderen met (eventuele) faalangst, maar ook geschikt voor het bewerkstelligen van een positief zelfbeeld bij uw kind. Uw kind zal zien dat er altijd iets bij jezelf te vinden is waar je trots op kan en mag zijn.

De faalangsttraining is opgebouwd uit verschillende onderdelen.

  • Leren omgaan met faalangst; Door de Rationele Emotieve Therapie (de RET) wordt er geleerd hoe men het gevoel kan beinvloeden door helpende gedachte.
  • Fysieke en mentale krachtoefeningen om sterker in het leven te staan; Er wordt ook aandacht besteed aan de lichaamshouding. Door STERK STAAN kan pesten worden voorkomen. Een juiste lichaamshouding straalt kracht en rust uit en daardoor wordt er meer zelfvertrouwen ervaren.
  • Ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. We gaan leren wat de invloed hiervan is op je gevoel.
  • Braingym oefeningen: Braingym-oefeningen zorgen ervoor dat de mogelijkheden ten opzichte van het leerproces zo goed mogelijk worden benut.
  • Niet helpende strategieën opsporen en omzetten naar helpende strategieën. Zodat je je eigen krachten ontdekt en meer zelfvertrouwen krijgt in je eigen kunnen.
  • Je eigen kwaliteiten ontdekken en leren hoe je die kunt inzetten in lastige situaties.
  • Gevoelens herkennen en leren bespreken.

Naast de bovengenoemde onderdelen wordt er gebruik gemaakt van (non-verbale) werkvormen, zoals tekenen, kleuren, kleien, spelletjes, drama- en expressieoefeningen.

De training is voor kinderen van +/- 8 t/m 12 jaar.

Deze individuele training wordt helemaal afgestemd op uw kind. 


Opbouw training:

- Aanmelding (kan telefonisch of per mail)

- Intakegesprek (kennismaking, hulpvraag vaststellen, uitleg inhoud training)

-  +/-  7 trainingsbijeenkomsten van 50 min.

- Evaluatiegesprek met de ouders, indien gewenst.