Ik leer leren

Ieder kind kan leren! Maar hoe doe je dat eigenlijk? Hoe onderscheid je hoofd- en bijzaken? Hoe zorg je dat je langere tijd geconcentreerd blijft? En hoe blijf je gemotiveerd? Onder andere hiervoor is de training ‘Ik leer leren’ ontwikkeld.

De training ‘Ik leer leren’ is een speciaal ontwikkeld programma dat bestaat uit 5 lessen van 1,5 uur en geeft jongeren slimme handvatten om makkelijker en efficiënter te leren.

Les 1: Je ontdekt je eigen manier van leren.

Les 2: Je leert omgaan met faalangst en motivatie.

Les 3: Je leert plannen en organiseren.                                                 

Les 4: Je leert omgaan met concentratie.

Les 5: Je leert op een slimme manier je hersenen gebruiken.                       

De onderwerpen die aan bod komen in het “Ik leer leren” werkboek worden tijdens de training vertaald in oefeningen. Met behulp van speloefeningen, testjes, doe-activiteiten en onderzoeken help ik je kind inzicht en bewustzijn te laten krijgen over zijn eigen leerstrategie en leermanier. Daarmee is deze training uniek in zijn soort.

De ‘Ik leer leren’ training is geschikt voor:

  • Leerlingen van groep 7/8 van de basisschool, zodat zij vol vertrouwen en met kennis van belangrijke vaardigheden naar de brugklas gaan.
  • Brugklassers die direct goed van start willen gaan, behoefte hebben aan praktische tips, willen ontdekken wat hun leerstijl is en leren welke leerstrategie ze wanneer toe kunnen passen.
  • Jongeren in het voortgezet onderwijs die al gevorderd zijn, maar behoefte hebben aan een steuntje in de rug of toch vastlopen door bijvoorbeeld gebrek aan motivatie of concentratie, zich de stof niet eigen kunnen maken . De training kan dan net dat duwtje in de goede richting zijn om het leerproces weer op de rails te krijgen.
  • Hoogbegaafde kinderen en kinderen die in een plusklas zitten.

Individuele training; circa +/-8 begeleidingssessies van 50 minuten (inclusief werkboek van  €32,50)

De training is ook als groepstraining te volgen. U moet dan zelf een groepje kunnen samenstellen van mininaal 2 en maximaal 4 kinderen. De groepstraining van 5 lessen van 1,5 uur heeft een landelijke vaste prijs van €182,-. Dit is inclusief het werkboek van €32,50. Alle bedragen voor de ‘Ik leer leren’ training zijn vrijgesteld van BTW en landelijk vastgesteld door Centrum Tea Adema.

De eerstvolgende groepstraining start op 17 mei 2019. Geef je nu op, via dit formulier. VOL is VOL